Menu

Dania regionalne

  • Pierogi 8 szt:
    • ruskie
    • z mięsem
    • z kapustą, ze szpinakiem
    • z maki razowej i kasza
  • Kartacze miesne serwowane z boczkiem i cebulka
  • Micha pierogów ( po 5 szt. każdego rodzaju)
  • Placki po Bieszczadzku z gulaszem i kwaśną śmietaną
  • Kaszanka swojska serwowana na patelni z kapusta
  • Kwasnica Bieszczadzka z plywajacymi zeberkami

Ryby

  • Pstrąg z pieca z masłem czosnkowym
  • Łosoś na grillowanych pomidorach z sosem koperkowym i z dzikim ryżem

Menu dla dzieci

  • Zupa pomidorowa z makaronem lub ryżem
  • rosół z makaronem
  • Stripsy z sosem koperkowym lub czosnkowym z dodatkami
  • Nalesniki ze serem i owocami
Dania mięsne

  • Filet z kurczaka marynowany w ziołach, warzywa z wody, frytki/ziemniaki
  • Kołduny jagnięce serwowane na rosole z wielu mies
  • Schabowy po polsku w złotej panierce na kapuście zasmażanej z opiekanymi ziemniakami
  • Polędwiczka wieprzowa z grilla na sosie francuskim z dodatkami
  • Żeberka z dodatkami
  • Karkówka wieprzowa w tradycyjnej marynacie w sosie pieczeniowym,opiekane ziemniaki w ziołach, sałata vinegrette
Desery

  • Sernik wiedeński z sosem malinowym, podany na łezce z czekolady
  • Lody waniliowe z gorącymi malinami
  • Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi
  • Naleśnik z serem i owocami
Napoje zimne

  • Coca cola, fanta, etc… 200ml
  • Nestea 250ml
  • Woda mineralna
  • Soki owocowe „Cappy” 200ml
  • Soki owocowe – dzbanek 1 Litr
Dodatki

  • Zestaw surówek
  • Kapusta kiszona zasmażana
  • Kapusta modra zasmażana 150g
  • Bukiet warzyw gotowanych
  • Ziemniaki gotowane
  • Ziemniaki puree 200g
  • Ziemniaki obsmażane
  • Frytki
  • Ryż
  • Pieczywo
Napoje gorące

  • Herbata czarna, zielona, etc…
  • Kawa espresso
  • Kawa rozpuszczalna
  • Kawa cappuccino
  • Kawa latte